Lentepasta Primavera met seizoensgroenten
10 mei 2019De lente is inmiddels weer in volle gang en dat betekent dat we al een tijdje mogen genieten van heerlijke groenten die bij dit seizoen horen. We geven je het recept van een heerlijke lentepasta boordevol (lente)groenten.



De lente is inmiddels weer in volle gang en dat betekent dat we al een tijdje mogen genieten van de heerlijke groenten die bij dit seizoen horen. Heb je ons gerecht met witte asperges bijvoorbeeld al geprobeerd? Dan is het nu tijd voor een nieuw culinair hoogstandje, dat overigens net zo lekker is! We geven je het recept van een heerlijke lentepasta boordevol (lente)groenten.
De lente staat bekend om de verrukkelijke groentes. Denk hierbij aan (groene) asperges, venkel, doperwten en champignons. Om een échte lentepasta te bereiden, zijn deze groenten dan ook essentieel. Daarom hebben we een heerlijk recept gecreëerd: pasta Primavera met seizoensgroenten.
Benodigdheden (4 personen)
- 2 teentjes knoflook
- 1 venkel
- 250 gr. champignons
- 250 gr. groene asperges
- 400 gr. penne, spaghetti of linguine
- 100 gr. doperwten
- 100 ml. kookroom
- 75 gr. Parmezaanse kaas
- Verse basilicum
- 2 el. olijfolie
- Peper en zout
Hoe te bereiden?
- Pers de teentjes knoflook fijn, snijd de champignons in vier stukken, loof de venkel en snijd deze vervolgens door de helft.
- Haal het harde gedeelte van de asperges en breek de asperges hierna door.
- Kook de pasta zoals op de verpakking staat vermeld.
- Verwarm twee eetlepels olijfolie in een grote pan.
- Fruit hier de knoflook in op middelhoog vuur en voeg hierna de champignons toe. Bak dit zo’n vijf minuten lang, tot de champignons goed bruin zijn.
- Zet het vuur iets lager, voeg de asperges, venkel en doperwten toe en breng ze op smaak met zout en peper. Laat het dan zo’n vijf minuten sudderen.
- Voeg de kookroom toe en strooi de helft van de Parmezaanse kaas eroverheen.
- Roer alles goed door elkaar en voeg daarna de pasta eraan toe.
- Schep de pasta op.
- Garneer de pasta met de overige Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Uiteraard kun je ook andere groentes bij deze pasta combineren. Eet smakelijk!
Meer kookinspiratie opdoen?
Geregeld deelt Eigenhuis Keukens nieuwe recepten en nieuwe keukentrends uit keukenland op verschillende social mediakanalen. Wil je vaker op de hoogte worden gehouden? Volg ons dan direct op Instagram en Facebook.
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 168 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
Het selectie- en ontwerpproces van de keuken verliep mede door de deskundigheid en professionaliteit van de keukenadviseur erg prettig. Als de installatie van de keuken net zo verloopt en als de keuken qua kwaliteit en uitstraling voldoet aan onze verwachting... Lees meer
Luisteren goed naar wensen klant en zetten hun deskundigheid in om tot het gewenste resultaat te komen
We konden alles bekijken en bespreken, er werd goed geluisterd. Er was geen druk en ook geen tijdsdruk. Goed advies gekregen
Samen met de adviseur Wilco Kooij hebben we een fantastische keuken uitgezocht. Door wensen aan te geven heeft hij verschillende mogelijkheden aangeboden. Traditioneel, verrassend en out of the box. Al met al is het een totaal andere keuken geworden dan... Lees meer
Wij zijn erg goed geholpen!
Binnen de beperkingen (ruimte) die een appartement nu eenmaal oplevert is het maximum uit de mogelijkheden gehaald in samenwerking met de adviseur van Eigen Huis keukens. Wij zijn dik tevreden met de manier waarop we geholpen zijn en nemen de reistijd... Lees meer