Lentepasta Primavera met seizoensgroenten
10 mei 2019De lente is inmiddels weer in volle gang en dat betekent dat we al een tijdje mogen genieten van heerlijke groenten die bij dit seizoen horen. We geven je het recept van een heerlijke lentepasta boordevol (lente)groenten.



De lente is inmiddels weer in volle gang en dat betekent dat we al een tijdje mogen genieten van de heerlijke groenten die bij dit seizoen horen. Heb je ons gerecht met witte asperges bijvoorbeeld al geprobeerd? Dan is het nu tijd voor een nieuw culinair hoogstandje, dat overigens net zo lekker is! We geven je het recept van een heerlijke lentepasta boordevol (lente)groenten.
De lente staat bekend om de verrukkelijke groentes. Denk hierbij aan (groene) asperges, venkel, doperwten en champignons. Om een échte lentepasta te bereiden, zijn deze groenten dan ook essentieel. Daarom hebben we een heerlijk recept gecreëerd: pasta Primavera met seizoensgroenten.
Benodigdheden (4 personen)
- 2 teentjes knoflook
- 1 venkel
- 250 gr. champignons
- 250 gr. groene asperges
- 400 gr. penne, spaghetti of linguine
- 100 gr. doperwten
- 100 ml. kookroom
- 75 gr. Parmezaanse kaas
- Verse basilicum
- 2 el. olijfolie
- Peper en zout
Hoe te bereiden?
- Pers de teentjes knoflook fijn, snijd de champignons in vier stukken, loof de venkel en snijd deze vervolgens door de helft.
- Haal het harde gedeelte van de asperges en breek de asperges hierna door.
- Kook de pasta zoals op de verpakking staat vermeld.
- Verwarm twee eetlepels olijfolie in een grote pan.
- Fruit hier de knoflook in op middelhoog vuur en voeg hierna de champignons toe. Bak dit zo’n vijf minuten lang, tot de champignons goed bruin zijn.
- Zet het vuur iets lager, voeg de asperges, venkel en doperwten toe en breng ze op smaak met zout en peper. Laat het dan zo’n vijf minuten sudderen.
- Voeg de kookroom toe en strooi de helft van de Parmezaanse kaas eroverheen.
- Roer alles goed door elkaar en voeg daarna de pasta eraan toe.
- Schep de pasta op.
- Garneer de pasta met de overige Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Uiteraard kun je ook andere groentes bij deze pasta combineren. Eet smakelijk!
Meer kookinspiratie opdoen?
Geregeld deelt Eigenhuis Keukens nieuwe recepten en nieuwe keukentrends uit keukenland op verschillende social mediakanalen. Wil je vaker op de hoogte worden gehouden? Volg ons dan direct op Instagram en Facebook.
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 179 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
A catalogue of botched measurements, repeated delays in installation, leaving us without a kitchen for two weeks, and a botched installation at a price of EUR 29.553. When the kitchen installation was declared to be complete, we were left with a... Lees meer
We zijn super goed geholpen bij Eigenhuis Keukens. We hebben meerdere gesprekken gehad met Nick en hij nam echt de tijd voor ons. Hij gaf uitgebreid en helder advies, vooral over de keuze van materialen voor de kasten en het... Lees meer
Voor onze nieuwbouwwoning in Muntendam gingen we op zoek naar een keuken die écht bij ons past. We kwamen terecht bij Eigenhuis Keukens in Groningen, waar we een heel prettig gesprek hadden met Erik. Al snel voelden we een klik:... Lees meer
Op aanraden van vrienden een afspraak gemaakt met Nick van EigenHuis Keukens in Capelle aan den IJssel – en daar hebben we absoluut geen spijt van! Vanaf het eerste moment voelden we ons op ons gemak. Nick is professioneel, denkt écht... Lees meer
Vriendelijke mensen die ons adequaat te woord hebben gestaan. Goede uitleg. Nadat later om enige verduidelijking werd gevraagd was dat geen enkel probleem. Er werd zelfs gezegd dat we gerust kunnen bellen als we meer vragen hebben. Kortom, het was goed... Lees meer
Een warm welkom van de dames aan de balie in Houten, vervolgd door een heerlijke cappuccino en rondleiding door de oogverblindende Eigenhuis Keukens vestiging in Houten. We gingen met de adviseur op een fijne open plek zitten en daar werden... Lees meer