Lente recept: zalmfilet met witte asperges
26 maart 2019We hebben in de winter al mogen proeven van wat mooie dagen, maar nu is de lente echt begonnen! Dit betekent ook dat we weer kunnen genieten van heerlijke seizoensgroenten. Daarom delen we een verrukkelijk lente recept: zalmfilet met asperges uit de oven.
We hebben in de winter al mogen proeven van wat mooie dagen, maar nu is de lente echt begonnen! Dit betekent ook dat we weer kunnen genieten van heerlijke seizoensgroenten. Om je een beetje op weg te helpen, delen we graag een verrukkelijk lente recept: zalmfilet met asperges uit de oven.
De lente staat ook wel bekend om dé asperges tijd. Ze zijn heerlijk zacht van smaak en je kunt ze eindeloos combineren. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie met beenham of een frisse salade. Maar wat ook erg lekker is, is de combinatie asperges met zalm. Vooral dit recept:
Benodigdheden (3 personen):
- 600 gram zalmfilet
- 500 gram witte asperges
- 1 sinaasappel
- 1 bosui
- 1 rode ui
- 1 eetlepel dille (vers)
- Gemalen zwarte peper
- 2 theelepels grof zeezout
- 50 gram (gesmolten) boter
Bereiden
- Snijd ter voorbereiding de bosui in dunne ringen, snipper de rode ui en knip de dille fijn.
- Zet de oven aan en verwarm tot 180 graden.
- Pers de sinaasappel fijn en gebruik het sap om de zalmfiltet in te smeren. Laat vervolgens 5 minuten intrekken.
- Rasp de sinaasappel en meng dit met de rode ui, bosui, dille, peper en zeezout.
- Smeer de bodem van de (rechthoekige) ovenschaal in met 4 eetlepels sinaasappelsap in combinatie met 2 eetlepels gesmolten boter.
- Leg de zalm in het midden van de schaal en verdeel het mengsel van kruiden.
- Leg de witte asperges rondom het stuk zalm en schenk de boter wat over is over het geheel.
- Dek de zalm en de asperges af met bakpapier.
- Zet de schaal in het midden van de oven en laat het 25 minuten warm worden.
Je kan de zalm en asperges ook combineren met gekookte krieltjes in schil. Het gerecht is niet alleen superlekker, het is ook nog eens heel erg gezond! Eetsmakelijk!
Meer inspiratie?
Wil je vaker inspiratie op doen voor een lekker recept? Volg Eigenhuis Keukens dan direct op Facebook. Hier delen we geregeld nieuwe recepten, maar ook de nieuwste trends in keukenland.
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 159 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
Betrokken en ervaren in het ontwerpen van een functionele en mooie keuken!
Ik werd hartelijk welkom geheten door Frank van der Berg. Ik heb hem mijn ideeën uitgelegd en in zeer korte tijd bleek Frank een verkoper te zijn die heel erg met mij mee dacht. Veel van die ideeën sloten naadloos aan bij die van mij. Binnen nog geen 2 uur konden we elkaar de hand schudden en het contract ondertekenen. Daarnaast is Frank ook geen verkoper in de zin van opdringen. Hij is pas echt tevreden als de klant ook tevreden de deur uit gaat. Nogmaals dank Frank ik kan niet wachten tot de, mede door jou, uitgezochte keuken geplaatst wordt.
Uitstekende service, klantgericht, meedenkend, vriendelijk personeel.
wij zijn blanco binnen gekomen bij Eigen Huis Keukens en werden door Cathelyn van Doorn begeleid in onze zoektocht. Haar jarenlange ervaring en inzicht in de keuken business werd direct duidelijk en heeft heeft geresulteerd in een voor ons ideale keuken. al met al een zeer fijne ervaring en absoluut een aanrader voor mensen die een op het lijf geschreven keuken willen realiseren
Wij zijn erg tevreden over het aankooptraject en hebben daarom veel vertrouwen dat de oplevering ook goed zal gaan verlopen. Dat zal pas over twee jaar plaatsvinden, maar ons vertrouwen is gebaseerd op de uiterst vriendelijke, geduldige en vakkundige begeleiding door Lars zoals wij deze tot nu toe hebben ervaren. Daarnaast willen wij tevens de vriendelijke en hartelijke ontvangst door de dames in de showroom en aan de balie niet onvermeld laten.
Je wordt heel netjes en vakkundig geholpen ,en ze denken ook met je mee wat goed voor je is ik ben heel blij dat ik daar ben geweest