Lente recept: zalmfilet met witte asperges
26 maart 2019We hebben in de winter al mogen proeven van wat mooie dagen, maar nu is de lente echt begonnen! Dit betekent ook dat we weer kunnen genieten van heerlijke seizoensgroenten. Daarom delen we een verrukkelijk lente recept: zalmfilet met asperges uit de oven.



We hebben in de winter al mogen proeven van wat mooie dagen, maar nu is de lente echt begonnen! Dit betekent ook dat we weer kunnen genieten van heerlijke seizoensgroenten. Om je een beetje op weg te helpen, delen we graag een verrukkelijk lente recept: zalmfilet met asperges uit de oven.
De lente staat ook wel bekend om dé asperges tijd. Ze zijn heerlijk zacht van smaak en je kunt ze eindeloos combineren. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie met beenham of een frisse salade. Maar wat ook erg lekker is, is de combinatie asperges met zalm. Vooral dit recept:
Benodigdheden (3 personen):
- 600 gram zalmfilet
- 500 gram witte asperges
- 1 sinaasappel
- 1 bosui
- 1 rode ui
- 1 eetlepel dille (vers)
- Gemalen zwarte peper
- 2 theelepels grof zeezout
- 50 gram (gesmolten) boter
Bereiden
- Snijd ter voorbereiding de bosui in dunne ringen, snipper de rode ui en knip de dille fijn.
- Zet de oven aan en verwarm tot 180 graden.
- Pers de sinaasappel fijn en gebruik het sap om de zalmfiltet in te smeren. Laat vervolgens 5 minuten intrekken.
- Rasp de sinaasappel en meng dit met de rode ui, bosui, dille, peper en zeezout.
- Smeer de bodem van de (rechthoekige) ovenschaal in met 4 eetlepels sinaasappelsap in combinatie met 2 eetlepels gesmolten boter.
- Leg de zalm in het midden van de schaal en verdeel het mengsel van kruiden.
- Leg de witte asperges rondom het stuk zalm en schenk de boter wat over is over het geheel.
- Dek de zalm en de asperges af met bakpapier.
- Zet de schaal in het midden van de oven en laat het 25 minuten warm worden.
Je kan de zalm en asperges ook combineren met gekookte krieltjes in schil. Het gerecht is niet alleen superlekker, het is ook nog eens heel erg gezond! Eetsmakelijk!
Meer inspiratie?
Wil je vaker inspiratie op doen voor een lekker recept? Volg Eigenhuis Keukens dan direct op Facebook. Hier delen we geregeld nieuwe recepten, maar ook de nieuwste trends in keukenland.
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 177 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
We zijn super goed geholpen bij Eigenhuis Keukens. We hebben meerdere gesprekken gehad met Nick en hij nam echt de tijd voor ons. Hij gaf uitgebreid en helder advies, vooral over de keuze van materialen voor de kasten en het... Lees meer
Voor onze nieuwbouwwoning in Muntendam gingen we op zoek naar een keuken die écht bij ons past. We kwamen terecht bij Eigenhuis Keukens in Groningen, waar we een heel prettig gesprek hadden met Erik. Al snel voelden we een klik:... Lees meer
Op aanraden van vrienden een afspraak gemaakt met Nick van EigenHuis Keukens in Capelle aan den IJssel – en daar hebben we absoluut geen spijt van! Vanaf het eerste moment voelden we ons op ons gemak. Nick is professioneel, denkt écht... Lees meer
Vriendelijke mensen die ons adequaat te woord hebben gestaan. Goede uitleg. Nadat later om enige verduidelijking werd gevraagd was dat geen enkel probleem. Er werd zelfs gezegd dat we gerust kunnen bellen als we meer vragen hebben. Kortom, het was goed... Lees meer
Een warm welkom van de dames aan de balie in Houten, vervolgd door een heerlijke cappuccino en rondleiding door de oogverblindende Eigenhuis Keukens vestiging in Houten. We gingen met de adviseur op een fijne open plek zitten en daar werden... Lees meer