Lentepasta Primavera met seizoensgroenten
10 mei 2019De lente is inmiddels weer in volle gang en dat betekent dat we al een tijdje mogen genieten van heerlijke groenten die bij dit seizoen horen. We geven je het recept van een heerlijke lentepasta boordevol (lente)groenten.



De lente is inmiddels weer in volle gang en dat betekent dat we al een tijdje mogen genieten van de heerlijke groenten die bij dit seizoen horen. Heb je ons gerecht met witte asperges bijvoorbeeld al geprobeerd? Dan is het nu tijd voor een nieuw culinair hoogstandje, dat overigens net zo lekker is! We geven je het recept van een heerlijke lentepasta boordevol (lente)groenten.
De lente staat bekend om de verrukkelijke groentes. Denk hierbij aan (groene) asperges, venkel, doperwten en champignons. Om een échte lentepasta te bereiden, zijn deze groenten dan ook essentieel. Daarom hebben we een heerlijk recept gecreëerd: pasta Primavera met seizoensgroenten.
Benodigdheden (4 personen)
- 2 teentjes knoflook
- 1 venkel
- 250 gr. champignons
- 250 gr. groene asperges
- 400 gr. penne, spaghetti of linguine
- 100 gr. doperwten
- 100 ml. kookroom
- 75 gr. Parmezaanse kaas
- Verse basilicum
- 2 el. olijfolie
- Peper en zout
Hoe te bereiden?
- Pers de teentjes knoflook fijn, snijd de champignons in vier stukken, loof de venkel en snijd deze vervolgens door de helft.
- Haal het harde gedeelte van de asperges en breek de asperges hierna door.
- Kook de pasta zoals op de verpakking staat vermeld.
- Verwarm twee eetlepels olijfolie in een grote pan.
- Fruit hier de knoflook in op middelhoog vuur en voeg hierna de champignons toe. Bak dit zo’n vijf minuten lang, tot de champignons goed bruin zijn.
- Zet het vuur iets lager, voeg de asperges, venkel en doperwten toe en breng ze op smaak met zout en peper. Laat het dan zo’n vijf minuten sudderen.
- Voeg de kookroom toe en strooi de helft van de Parmezaanse kaas eroverheen.
- Roer alles goed door elkaar en voeg daarna de pasta eraan toe.
- Schep de pasta op.
- Garneer de pasta met de overige Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Uiteraard kun je ook andere groentes bij deze pasta combineren. Eet smakelijk!
Meer kookinspiratie opdoen?
Geregeld deelt Eigenhuis Keukens nieuwe recepten en nieuwe keukentrends uit keukenland op verschillende social mediakanalen. Wil je vaker op de hoogte worden gehouden? Volg ons dan direct op Instagram en Facebook.
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 178 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
Na een keukenbrand moesten wij op stel en sprong een keuken bestellen en zijn teruggegaan naar Eigenhuis Keukens omdat we daar 8 jaar geleden ook fijn geslaagd zijn. Gino en zijn collega's hebben er alles aan gedaan om zo snel... Lees meer
Je word goed geholpen duidelijk advies en maken mooie tekeningen zodat je een duidelijk beeld krijgt van de keuken.
Eigenhuis Keukens was gelinked aan ons nieuwbouw project dus het was logisch om daar een kijkje te gaan nemen. Toevallig kregen we ook een referentie van een goede vriend over de service en keukens van Eigenhuis Keukens. Onze adviseur was Timo... Lees meer
Keurige en prima ontvangst goede uitleg betreffende het totale plaatje van de keuken.
Voor een keuken voor ons nieuwbouwappartement zijn we bij Eigenhuis Keukens geweest en daar zeer vakkundig geadviseerd door Lars. Hij luistert goed naar onze wensen, kent zijn producten en te kiezen materialen en geeft veel informatie zonder ons te overvoeren. Het aantal... Lees meer
Wij werden vriendelijk ontvangen en er werd niet alleen geluisterd er werd ook meegedacht. Wij vonden dit een aangename ervaring en zouden het een ieder aanraden om bij Eigenhuis keukens, jouw droomkeuken te kopen.