Lentepasta Primavera met seizoensgroenten
10 mei 2019De lente is inmiddels weer in volle gang en dat betekent dat we al een tijdje mogen genieten van heerlijke groenten die bij dit seizoen horen. We geven je het recept van een heerlijke lentepasta boordevol (lente)groenten.



De lente is inmiddels weer in volle gang en dat betekent dat we al een tijdje mogen genieten van de heerlijke groenten die bij dit seizoen horen. Heb je ons gerecht met witte asperges bijvoorbeeld al geprobeerd? Dan is het nu tijd voor een nieuw culinair hoogstandje, dat overigens net zo lekker is! We geven je het recept van een heerlijke lentepasta boordevol (lente)groenten.
De lente staat bekend om de verrukkelijke groentes. Denk hierbij aan (groene) asperges, venkel, doperwten en champignons. Om een échte lentepasta te bereiden, zijn deze groenten dan ook essentieel. Daarom hebben we een heerlijk recept gecreëerd: pasta Primavera met seizoensgroenten.
Benodigdheden (4 personen)
- 2 teentjes knoflook
- 1 venkel
- 250 gr. champignons
- 250 gr. groene asperges
- 400 gr. penne, spaghetti of linguine
- 100 gr. doperwten
- 100 ml. kookroom
- 75 gr. Parmezaanse kaas
- Verse basilicum
- 2 el. olijfolie
- Peper en zout
Hoe te bereiden?
- Pers de teentjes knoflook fijn, snijd de champignons in vier stukken, loof de venkel en snijd deze vervolgens door de helft.
- Haal het harde gedeelte van de asperges en breek de asperges hierna door.
- Kook de pasta zoals op de verpakking staat vermeld.
- Verwarm twee eetlepels olijfolie in een grote pan.
- Fruit hier de knoflook in op middelhoog vuur en voeg hierna de champignons toe. Bak dit zo’n vijf minuten lang, tot de champignons goed bruin zijn.
- Zet het vuur iets lager, voeg de asperges, venkel en doperwten toe en breng ze op smaak met zout en peper. Laat het dan zo’n vijf minuten sudderen.
- Voeg de kookroom toe en strooi de helft van de Parmezaanse kaas eroverheen.
- Roer alles goed door elkaar en voeg daarna de pasta eraan toe.
- Schep de pasta op.
- Garneer de pasta met de overige Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Uiteraard kun je ook andere groentes bij deze pasta combineren. Eet smakelijk!
Meer kookinspiratie opdoen?
Geregeld deelt Eigenhuis Keukens nieuwe recepten en nieuwe keukentrends uit keukenland op verschillende social mediakanalen. Wil je vaker op de hoogte worden gehouden? Volg ons dan direct op Instagram en Facebook.
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 171 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
Dit is de tweede keer dat wij een keuken hebben aangeschaft bij eigenhuis keukens. De eerste keer was de ontvangst goed. De tweede keer was de ervaring nog beter. Vakkundige adviezen. Wij zijn heel blij met deze keuken tegen goede prijs. Ook is men... Lees meer
Vanaf het eerste gesprek heeft Adviseur N. Legierse ons uitstekend begeleid bij het samenstellen van onze keuken. Van het kiezen van de juiste materialen tot het selecteren van de apparaten – overal dacht hij actief in mee. Wat ons direct opviel,... Lees meer
Onzo droom keuken is door Wilco werkelijkheid geworden! Wij zijn super blij.
Aangename zetting , goed luisteren naar de wensen van de klant en vervolgens adviseren , na eerste intake tweede afspraak gemaakt en alles door genomen en waar nodig aangevuld , uiteindelijk met een voorstel visueel en in kosten gekomen ,... Lees meer
Goed advies, er wordt meegedacht en een prettig contact. Veel keuze
Na meerdere keukenzaken te hebben bezocht, kwamen we bij eigenhuiskeukens in Groningen . In eerste instantie om even rond te kijken dus zonder afspraak. Werden vriendelijk ontvangen en een praatje gemaakt met Gert. Met Gert zijn proffesionele hulp en het... Lees meer