Kerstrecept: traditionele tiramisu
22 december 2023Snel, makkelijk en heerlijk: ontdek hier het recept voor traditionele tiramisu. Ideaal als dessert bij het kerstdiner!
![Kerstrecept tiramisu | Klassiek dessert | Eigenhuis Keukens Kerstrecept tiramisu | Klassiek dessert | Eigenhuis Keukens](https://www.eigenhuiskeukens.nl/wp-content/uploads/kerstrecept-tiramisu-klassiek-dessert-eigenhuis-keukens-1024x321.jpg)
![Borders](https://www.eigenhuiskeukens.nl/wp-content/themes/eigenhuiskeukens/assets/images/borders/small.png)
![Page divider element](https://www.eigenhuiskeukens.nl/wp-content/themes/eigenhuiskeukens/assets/images/golf/golf-h14-secondary.png)
Voor velen is het kerstdiner een van de hoogtepunten van de feestdagen. Samen met dierbaren genieten van heerlijke gerechten, aangevuld met mooie wijnen en leuke gesprekken, met een lekker dessert als finishing touch.
Wij snappen dat je na het bereiden van het voorgerecht en hoofdgerecht niet veel tijd en moeite kwijt wilt zijn aan het bereiden van een dessert. Daarom deelt Eigenhuis Keukens in dit artikel een klassieker onder de desserts: tiramisu! Snel, makkelijk en heerlijk. Dit Italiaanse dessert is de perfecte afsluiting van een heerlijk kerstdiner.
Ingrediënten voor de heerlijkste tiramisu
De volgende ingrediënten heb je nodig om een heerlijke tiramisu te kunnen maken. De hoeveelheden die je hieronder vindt zijn op basis van 8 personen. Heb je meer of juist minder mensen aan de kersttafel? Dan kan je eenvoudig de hoeveelheden aanpassen aan de hand van het aantal mensen.
- 125ml verse slagroom
- 75g witte basterdsuiker
- 4 eieren
- 250g mascarpone
- 2 kopjes espresso
- 5 eetlepels koffielikeur
- 5 eetlepels cacaopoeder
- 200g lange vingers
Let op! Traditionele tiramisu bevat alcohol. Bestaat het kerstdinergezelschap ook uit kinderen? Vervang de koffielikeur eenvoudig met karamelsiroop.
Zo maak je dit dessert
- Pak een ruime kom en mix de verse slagroom samen met de helft van de hoeveelheid witte basterdsuiker tot een stijve massa.
- Pak een andere kom erbij. Split de eieren en mix de eidooiers samen met de overgebleven hoeveelheid basterdsuiker. Dit doe je totdat er een lichtgele, romige crème is ontstaan.
- Mix de mascarpone door de lichtgele crème en doe vervolgens de slagroommix uit stap 1 in dezelfde kom.
- Zet de espresso’s en laat ze afkoelen. Eenmaal afgekoeld, schenk zowel de espresso als koffielikeur in eenzelfde schaaltje. Doop de helft van de lange vingers in de mix van espresso en koffielikeur, en bedek de schaalbodem ermee. Vervolgens besmeer je deze lange vingers met het mengsel uit stap 3. Herhaal deze stap voor de andere helft van de lange vingers!
- Dek de schaal af en laat de tiramisu minimaal 2 uur rusten in de koelkast. Vlak voor het opdienen van de tiramisu haal je het uit de koelkast. Besprenkel de tiramisu met cacaopoeder als de kers op de taart.
Meer kook- en keukeninspiratie bij Eigenhuis Keukens
Zo maak je dus een heerlijke tiramisu voor het aanstaande kerstdiner! Een leuke tip tijdens de kerstdagen zelf is om eigen kerstkoekjes te bakken. De perfecte activiteit om te doen met (klein)kinderen. Bekijk het recept hiervoor op onze website.
Eigenhuis Keukens wilt je bij deze fijne feestdagen en een gezond 2024 toewensen! In 2024 zullen wij je blijven inspireren met de laatste trends en ontwikkelingen in de keukenbranche. Volg ons op Facebook, Instagram, LinkedIn of Pinterest en mis niets!
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 159 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
Betrokken en ervaren in het ontwerpen van een functionele en mooie keuken!
Ik werd hartelijk welkom geheten door Frank van der Berg. Ik heb hem mijn ideeën uitgelegd en in zeer korte tijd bleek Frank een verkoper te zijn die heel erg met mij mee dacht. Veel van die ideeën sloten naadloos aan bij die van mij. Binnen nog geen 2 uur konden we elkaar de hand schudden en het contract ondertekenen. Daarnaast is Frank ook geen verkoper in de zin van opdringen. Hij is pas echt tevreden als de klant ook tevreden de deur uit gaat. Nogmaals dank Frank ik kan niet wachten tot de, mede door jou, uitgezochte keuken geplaatst wordt.
Uitstekende service, klantgericht, meedenkend, vriendelijk personeel.
wij zijn blanco binnen gekomen bij Eigen Huis Keukens en werden door Cathelyn van Doorn begeleid in onze zoektocht. Haar jarenlange ervaring en inzicht in de keuken business werd direct duidelijk en heeft heeft geresulteerd in een voor ons ideale keuken. al met al een zeer fijne ervaring en absoluut een aanrader voor mensen die een op het lijf geschreven keuken willen realiseren
Wij zijn erg tevreden over het aankooptraject en hebben daarom veel vertrouwen dat de oplevering ook goed zal gaan verlopen. Dat zal pas over twee jaar plaatsvinden, maar ons vertrouwen is gebaseerd op de uiterst vriendelijke, geduldige en vakkundige begeleiding door Lars zoals wij deze tot nu toe hebben ervaren. Daarnaast willen wij tevens de vriendelijke en hartelijke ontvangst door de dames in de showroom en aan de balie niet onvermeld laten.
Je wordt heel netjes en vakkundig geholpen ,en ze denken ook met je mee wat goed voor je is ik ben heel blij dat ik daar ben geweest