Wegens verhuizing FINAL SALE op 12 & 13 juli (09:30 - 17:00 uur) in Amersfoort. Showroomkeukens, meubels, accessoires én meer tegen hoge kortingen!

Recept: limoncellotartelettes met walnoten voor het kerstdessert

In het The Lemon Kitchen Kookboek van onze ambassadrice Jadis Schreuder vind je 70 verrassend eenvoudige recepten, waaronder dit recept voor limoncellotartelettes met walnoten. Een ideaal recept voor het kerstmenu! Het recept voor citroentartelettes was voor velen al absolute favoriet, samen met het recept voor zelfgemaakte limoncello. Daarom besloot Jadis om een nieuwe variant te ontwikkelen; de limoncellotartelette! Krokant, bros, romig, fris én intens, dit recept blijft een winnaar!

Kerstrecept limoncellotartelettes | Eigenhuis Keukens
Borders
Page divider element

Bereidingstijd

De tartelettes smaken het lekkerst wanneer je ze één dag van tevoren maakt. De bereidingstijd voor 6 tot 8 tartelettes is circa 45 minuten.

Benodigdheden

  • Handrasp
  • Citruspers
  • Keramische bakbonen of rijst om blind te bakken
  • 6 tot 8 tartelettevormpjes
  • Zeef
  • Deegroller
  • Bakpapier
  • Keukenmachine (optioneel)

Tartelettebodem

Ingrediënten

  • 120 g bloem
  • 20 g amandelmeel
  • 50 g kristal- of rietsuiker
  • Zeste van 1 biologische citroen
  • ½ theelepel zout
  • 75 g koude roomboter
  • 1 middelgroot biologisch ei
  • Olie om in te vetten

Bereidingswijze

Zeef de bloem en doe deze samen met het amandelmeel, de suiker, de citroenzeste en het zout in een kom. Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en voeg deze toe. Kluts het ei even los met een vork en voeg deze toe aan het mengsel. Kneed vervolgens alle ingrediënten met de hand door (als je een keukenmachine hebt kun je deze gebruiken). Blijf een paar minuten kneden, totdat er een samenhangend deeg is ontstaan (het deeg is goed zodra het niet meer aan je vingers blijft plakken). Mocht het deeg te nat zijn, dan kun je nog wat extra bloem toevoegen. Maak van het deeg een bal, verpak deze in plasticfolie en leg deze vervolgens voor 30 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog even met de hand door. Bedek het werkblad met wat bloem en strooi ook wat bloem over de deegroller. Druk de deegbal plat en rol deze gelijkmatig uit totdat deze een dikte van ongeveer ½ centimeter heeft gekregen. Vet de tartelettevormpjes in met de olie en bestrooi deze met een beetje gezeefd bloem zodat deze niet aan het vormpje blijven plakken. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de vormpjes en vergeet ook niet de randen met deeg te bekleden. Bedek de vormpjes met bakpapier en leg hier vervolgens de keramische bakbonen of rijst op. Zet de tartelettes voor 15 minuten in de oven om ze blind te bakken. Verwijder de bonen of rijst en het bakpapier en bak de tartelettes vervolgens nog 5 minuten af zodat ook de binnenkant lekker krokant wordt.

Limoncellocrème

Ingrediënten

  • 2 biologische citroenen
  • 120 g kristalsuiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 175 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 ml limoncello
  • 8 walnoten

Bereidingswijze

Rasp en pers de twee citroenen uit en doe dit samen met de suiker en de eieren in een steelpan en breng dit rustig aan de kook tot het mengsel indikt. Zet het vuur uit en voeg de roomboter en limoncello aan het mengsel toe. Meng dit twee minuten, totdat er een lichte crème ontstaat.

Schenk de limoncellocrème tot aan de rand van de afgekoelde tartelettevormpjes en zet deze minimaal een half uur in de koelkast om het te laten opstijven. Zodra deze zijn opgesteven kun je de limoncellotartelettes afmaken door de walnoten op de crème te leggen. Eet smakelijk!

Deel jouw limoncellotartelettes met ons

Ga jij zelf dit verrukkelijke dessert maken voor het kerstdiner? Plaats dan vooral een foto van jouw zelfgemaakte limoncellotartelettes en tag ons én The Lemon Kitchen op Instagram en Facebook! Daarnaast raden we je aan om ons ook te volgen om op de hoogte te blijven van de laatste keukentrends, schitterende acties en een flinke dosis keuken inspiratie!

Showroomafspraak maken

Wij nodigen je graag van harte uit in één van onze vijf showrooms.

Afspraak maken
Klanten over Eigenhuis Keukens

Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 174 beoordelingen in de laatste 12 maanden.

Blob element background
Uitstekende service en deskundig advies!

We zijn super goed geholpen bij Eigenhuis Keukens. We hebben meerdere gesprekken gehad met Nick en hij nam echt de tijd voor ons. Hij gaf uitgebreid en helder advies, vooral over de keuze van materialen voor de kasten en het... Lees meer

Chat bubble icon 10
Talitha uit Klaaswaal
26-06-2025
Super mooie keuken bij Eigenhuis keukens gekocht

Voor onze nieuwbouwwoning in Muntendam gingen we op zoek naar een keuken die écht bij ons past. We kwamen terecht bij Eigenhuis Keukens in Groningen, waar we een heel prettig gesprek hadden met Erik. Al snel voelden we een klik:... Lees meer

Chat bubble icon 10
Renee Vazel uit Muntendam
25-06-2025
Nick van EigenHuisKeukens is een topper!

Op aanraden van vrienden een afspraak gemaakt met Nick van EigenHuis Keukens in Capelle aan den IJssel – en daar hebben we absoluut geen spijt van! Vanaf het eerste moment voelden we ons op ons gemak. Nick is professioneel, denkt écht... Lees meer

Chat bubble icon 10
Tristan uit Rotterdam
23-06-2025
Prima.

Vriendelijke mensen die ons adequaat te woord hebben gestaan. Goede uitleg. Nadat later om enige verduidelijking werd gevraagd was dat geen enkel probleem. Er werd zelfs gezegd dat we gerust kunnen bellen als we meer vragen hebben. Kortom, het was goed... Lees meer

Chat bubble icon 10
Frank uit Amersfoort
19-06-2025
Geweldig geholpen en geadviseerd!

Een warm welkom van de dames aan de balie in Houten, vervolgd door een heerlijke cappuccino en rondleiding door de oogverblindende Eigenhuis Keukens vestiging in Houten. We gingen met de adviseur op een fijne open plek zitten en daar werden... Lees meer

Chat bubble icon 10
Jadis uit Houten
19-06-2025