Sangria is een perfecte wijncocktail voor op een warme zomerdag. Tijdens een borrel, barbecue of verjaardag wordt het net even wat gezelliger met een kan sangria op tafel. Wij hebben voor jou twee heerlijke recepten uitgezocht die je eenvoudig zelf kunt maken. Welke is jouw favoriet?

Sangria met rode wijn
Met maar een paar ingrediënten maak je eenvoudig zelf sangria. In een sangria passen het beste – hoe kan het ook anders - Spaanse rode wijnen. Een heerlijke rioja, een jonge tempranillo of bijvoorbeeld een Garnacha. Het is belangrijk om een zachte en soepele rode wijn te kiezen, met niet te veel tannine. Dit zorgt er namelijk voor dat de sangria niet te zoet of te zuur wordt. Tegenwoordig heb je zelfs kant en klare flessen sangria, waar je alleen nog wat fruit aan toe moet voegen. Dat is makkelijk, maar het is natuurlijk ook heel leuk om het zelf te maken! Wij hebben hier een simpel, maar heerlijk recept voor je uitgeschreven.
Ingrediënten (voor 10 personen)
- 750 milliliter rode wijn
- 1 liter bruisend water
- 3 eetlepels suiker
- 2 sinaasappels
- 1 appel
- 1 ½ citroen
- IJsblokjes
- Doe de rode wijn in een grote glazen kan en voeg hieraan de eetlepels suiker toe. Meng dit goed door elkaar, totdat de suiker gesmolten is.
- Snijd ondertussen de appel in blokjes en de sinaasappel en citroen in schijfjes.
- Voeg vervolgens het fruit toe aan de rode wijn en laat dit even staan.
- Net voor het serveren voeg je het bruiswater en de ijsblokjes toe. Genieten maar!

Sangria net een tikkeltje anders!
We kennen natuurlijk allemaal de sangria met rode wijn, maar wist je dat sangria met witte wijn, rosé of cava ook ontzettend lekker is? Wil je wat extra pit dan kan je ook rum, licor 43 of gin toevoegen. Je kunt dus eindeloos combineren en jouw eigen favoriete sangria maken. We hebben hier nog een recept uitgeschreven voor een heerlijke witte sangria met cava en gin.
Ingrediënten (voor 10 personen)- 750 milliliter cava
- 1 liter bruisend water
- 60 milliliter gin
- 50 gram suiker
- 2 perziken
- 2 limoenen
- ½ galia meloen
- ½ citroen
- IJsblokjes
- Meng in een grote glazen kan de gin met suiker. Laat dit eventjes staan en meng het nogmaals goed door elkaar totdat de suiker helemaal is opgelost.
- Snijd ondertussen de perziken en meloen in blokjes en de citroenen en limoenen in schijfjes.
- Schenk vervolgens de wijn in de kan.
- Voeg het fruit toe en laat dit eventjes staan.
- Net voor het opdienen vul je de kan aan met bruisend water en wat ijsblokjes!
Inspiratie opdoen bij Eigenhuis Keukens
Bij Eigenhuis Keukens doe je inspiratie op voor in de keuken, zoals heerlijke recepten, de laatste keukentrends en handige tips. Volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte!