Overheerlijk Sinterklaas recept: pepernoten cheesecake
20 november 2020Op zoek naar een heerlijk Sinterklaas recept? Zoek dan niet verder! Met deze overheerlijke pepernoten cheesecake wordt het gegarandeerd smullen!



Het heerlijk avondje zit er weer aan te komen! Misschien ziet sinterklaasavond er dit jaar voor jullie gezin net iets anders uit dan alle andere jaren, maar een ding is zeker: een lekker Sinterklaas recept kan ook dit jaar niet ontbreken! Daarom delen we graag het recept van een overheerlijke pepernoten cheesecake met jou. Nee, heel gezond is het niet, maar smullen wordt het gegarandeerd!
Wat heb je nodig voor 8 personen?
Voor het beslag:
- 125 gram boter
- 6 eetlepels melk
- 3 eetlepels suiker
- 6 blaadjes gelatine
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 theelepels koekkruiden
- 250 gram ongeklopte slagroom
- 250 gram amandelspeculaasjes
- 3 kuipjes Philadelphia roomkaas à 200 gram
- 100 gram pepernoten (gekocht of zelfgemaakt)
Voor de garnering:
- Pepernoten
- Truffelpepernoten
- 50 gram blanke amandelen
- Marsepeinen aardappeltjes
Hoe maak je de pepernoten cheesecake?
- Vet de randen en de bodem van de springvorm in en leg een vel bakpapier op de bodem. Knip vervolgens een strook bakpapier voor de rand van de vorm, zet deze tegen de rand aan en vet vervolgens nogmaals de bodem en randen in met boter.
- Smelt de boter in een pannetje, maal de speculaas fijn in een keukenmachine en meng vervolgens de speculaas samen met de koekkruiden door de gesmolten boter. Hiermee bedek je de bodem van de springvorm.
- Week de gelatineblaadjes in koud water en klop de roomkaas los met de 3 eetlepels suiker. Zet een pannetje op het vuur, breng de melk hierin aan de kook en haal van het vuur. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes kloppend toe aan de warme melk en doe 6 eetlepels opgeklopte roomkaas door het gelatinemengsel. Dit voeg je vervolgens samen met de roomkaas.
- Bewaar 6 eetlepels van de slagroom en klop de rest samen met de zakjes vanillesuiker op. Zodra de slagroom lobbig is geworden, spatel je de resterende slagroom er doorheen. De slagroom voeg je vervolgens, samen met de pepernoten, toe aan het mengsel met de roomkaas. Schep het beslag in de springvorm en zorg dat je het afdekt met plasticfolie.
- Laat de cheesecake drie uur opstijven in de koelkast. Ga je de pepernoten cheesecake serveren? Zorg dan dat je hiervoor de amandelen goudbruin hebt geroosterd en deze in reepjes hebt gehakt. Garneer de taart met de amandelreepjes, de pepernoten en truffelpepernoten en met wat marsepeinen aardappeltjes. Smullen maar!
Meer lekkere recepten van Eigenhuis Keukens
Vind je het leuk om vaker geïnspireerd te worden door heerlijke recepten van Eigenhuis Keukens? Volg ons dan op Facebook en Instagram! Regelmatig delen wij lekkere recepten en inspireren we je met de nieuwste keukentrends.
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 179 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
Alles is perfect goed uitgelegd, tevreden
Verrassend hoe goed wij geholpen werden door Frank van den Berg in amersfoort. Hij wist precies onze wensen om te zetten in n mooie keuken. Zelf wisten we nog niet eens precies hoe we het wilden. Wat een creativiteit ,... Lees meer
De verkoper was zeer geduldig en meedenkend,al met al een zeer positieve ervaring.
Wij kregen alle tijd en aandacht om ons te oriënteren op de keuzes die er waren.
Zeer positief, nadat we eerst zelf een rondje hadden gelopen door de showroom om ons te oriënteren werden we professioneel geholpen door de adviseur. Met name de vragen ronde wat we wilden etc. hielp ons op weg. Na het uitwisselen... Lees meer
Zijn zeer verrast door de ruime keuze in de showroom. Op basis van type keuken uit showroom geïnspireerd geraakt en hiermee onze droomkeuken geconfigureerd. Kijken ernaar uit wanneer de keuken wordt opgeleverd.