Lenterecept: Krokante bruschetta met gegrilde asperge en beenham
13 maart 2021De lente staat voor de deur en dat betekent weer heerlijk borrelen in de tuin. En daar hoort natuurlijk een lekker borrelhapje bij! Wat dacht je van deze bruschetta met groene asperges?!



De lente staat voor de deur! Dat betekent dat het weer tijd is voor zonnige avonden op je terras of in de tuin. Niets is op dat moment gezelliger dan een lenteborrel in de zon met je geliefde, familie of vrienden. En natuurlijk kan bij een borrel een heerlijk borrelhapje niet ontbreken! Wij voorzien je graag van inspiratie. Wat dacht je van een krokante bruschetta met een laagje geitenkaas, rucola, stukjes zongedroogde tomaat, en niet te vergeten een echte lentegroente: groene asperges?!
BENODIGDHEDEN VOOR 8 BRUSCHETTA’S:
- 1 zakje rucola
- Zout en peper
- 4 eetlepels olijfolie
- 8 plakjes beenham
- 125 gram geitenkaas
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 8 verse groene asperges
- 8 zongedroogde tomaatjes
- Parmezaanse kaas (vlokken)
- 8 sneetjes brood naar keuze (bijvoorbeeld ciabatta of stokbrood)
Hoe maak je de bruschetta?
- Snijd het brood in stukjes en besmeer aan beide kanten met olijfolie. Dit hoeft niet veel te zijn, want je wil natuurlijk niet dat de broodjes aanbranden. Om de sneetjes te roosteren kan je ervoor kiezen om deze in een pan of onder de grill te leggen totdat ze licht bruin en lekker knapperig zijn. Laat de broodjes vervolgens even afkoelen.
- Haal circa 3 centimeter van de onderkant van de asperges af en bestrijk de asperges met wat olijfolie en peper. Grill de asperges in een grillpan of koekenpan in circa 7 minuten gaar.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng deze met de geitenkaas. Voeg eventueel zout en peper naar eigen smaak toe.
- Wrijf de afgekoelde broodjes in met een teentje knoflook en besmeer de bruschetta’s met het mengsel van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes en leg er enkele blaadjes rucola op. Snijd de gegrilde asperges vervolgens in tweeën en rol deze in de plakjes beenham. Dit is natuurlijk optioneel! De bruschetta’s zijn ook overheerlijk zonder beenham.
- Leg de asperges, met of zonder ham, op de bruschetta’s en top af met parmezaanse kaas. En zo heb je in no-time een heerlijk lenterecept voor tijdens de borrel!
Meer inspiratie voor lekkere recepten?
Vind je het leuk om vaker geïnspireerd te worden met leuke en lekkere recepten? Volg ons dan zeker op Facebook en/of Instagram! Wij delen hier regelmatig heerlijke recepten én de leukste keukentrends van dit moment.
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 171 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
Dit is de tweede keer dat wij een keuken hebben aangeschaft bij eigenhuis keukens. De eerste keer was de ontvangst goed. De tweede keer was de ervaring nog beter. Vakkundige adviezen. Wij zijn heel blij met deze keuken tegen goede prijs. Ook is men... Lees meer
Vanaf het eerste gesprek heeft Adviseur N. Legierse ons uitstekend begeleid bij het samenstellen van onze keuken. Van het kiezen van de juiste materialen tot het selecteren van de apparaten – overal dacht hij actief in mee. Wat ons direct opviel,... Lees meer
Onzo droom keuken is door Wilco werkelijkheid geworden! Wij zijn super blij.
Aangename zetting , goed luisteren naar de wensen van de klant en vervolgens adviseren , na eerste intake tweede afspraak gemaakt en alles door genomen en waar nodig aangevuld , uiteindelijk met een voorstel visueel en in kosten gekomen ,... Lees meer
Goed advies, er wordt meegedacht en een prettig contact. Veel keuze
Na meerdere keukenzaken te hebben bezocht, kwamen we bij eigenhuiskeukens in Groningen . In eerste instantie om even rond te kijken dus zonder afspraak. Werden vriendelijk ontvangen en een praatje gemaakt met Gert. Met Gert zijn proffesionele hulp en het... Lees meer