Lenterecept: Krokante bruschetta met gegrilde asperge en beenham
13 maart 2021De lente staat voor de deur en dat betekent weer heerlijk borrelen in de tuin. En daar hoort natuurlijk een lekker borrelhapje bij! Wat dacht je van deze bruschetta met groene asperges?!



De lente staat voor de deur! Dat betekent dat het weer tijd is voor zonnige avonden op je terras of in de tuin. Niets is op dat moment gezelliger dan een lenteborrel in de zon met je geliefde, familie of vrienden. En natuurlijk kan bij een borrel een heerlijk borrelhapje niet ontbreken! Wij voorzien je graag van inspiratie. Wat dacht je van een krokante bruschetta met een laagje geitenkaas, rucola, stukjes zongedroogde tomaat, en niet te vergeten een echte lentegroente: groene asperges?!
BENODIGDHEDEN VOOR 8 BRUSCHETTA’S:
- 1 zakje rucola
- Zout en peper
- 4 eetlepels olijfolie
- 8 plakjes beenham
- 125 gram geitenkaas
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 8 verse groene asperges
- 8 zongedroogde tomaatjes
- Parmezaanse kaas (vlokken)
- 8 sneetjes brood naar keuze (bijvoorbeeld ciabatta of stokbrood)
Hoe maak je de bruschetta?
- Snijd het brood in stukjes en besmeer aan beide kanten met olijfolie. Dit hoeft niet veel te zijn, want je wil natuurlijk niet dat de broodjes aanbranden. Om de sneetjes te roosteren kan je ervoor kiezen om deze in een pan of onder de grill te leggen totdat ze licht bruin en lekker knapperig zijn. Laat de broodjes vervolgens even afkoelen.
- Haal circa 3 centimeter van de onderkant van de asperges af en bestrijk de asperges met wat olijfolie en peper. Grill de asperges in een grillpan of koekenpan in circa 7 minuten gaar.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng deze met de geitenkaas. Voeg eventueel zout en peper naar eigen smaak toe.
- Wrijf de afgekoelde broodjes in met een teentje knoflook en besmeer de bruschetta’s met het mengsel van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes en leg er enkele blaadjes rucola op. Snijd de gegrilde asperges vervolgens in tweeën en rol deze in de plakjes beenham. Dit is natuurlijk optioneel! De bruschetta’s zijn ook overheerlijk zonder beenham.
- Leg de asperges, met of zonder ham, op de bruschetta’s en top af met parmezaanse kaas. En zo heb je in no-time een heerlijk lenterecept voor tijdens de borrel!
Meer inspiratie voor lekkere recepten?
Vind je het leuk om vaker geïnspireerd te worden met leuke en lekkere recepten? Volg ons dan zeker op Facebook en/of Instagram! Wij delen hier regelmatig heerlijke recepten én de leukste keukentrends van dit moment.
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 178 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
Na een keukenbrand moesten wij op stel en sprong een keuken bestellen en zijn teruggegaan naar Eigenhuis Keukens omdat we daar 8 jaar geleden ook fijn geslaagd zijn. Gino en zijn collega's hebben er alles aan gedaan om zo snel... Lees meer
Je word goed geholpen duidelijk advies en maken mooie tekeningen zodat je een duidelijk beeld krijgt van de keuken.
Eigenhuis Keukens was gelinked aan ons nieuwbouw project dus het was logisch om daar een kijkje te gaan nemen. Toevallig kregen we ook een referentie van een goede vriend over de service en keukens van Eigenhuis Keukens. Onze adviseur was Timo... Lees meer
Keurige en prima ontvangst goede uitleg betreffende het totale plaatje van de keuken.
Voor een keuken voor ons nieuwbouwappartement zijn we bij Eigenhuis Keukens geweest en daar zeer vakkundig geadviseerd door Lars. Hij luistert goed naar onze wensen, kent zijn producten en te kiezen materialen en geeft veel informatie zonder ons te overvoeren. Het aantal... Lees meer
Wij werden vriendelijk ontvangen en er werd niet alleen geluisterd er werd ook meegedacht. Wij vonden dit een aangename ervaring en zouden het een ieder aanraden om bij Eigenhuis keukens, jouw droomkeuken te kopen.