Lente recept: zalmfilet met witte asperges
26 maart 2019We hebben in de winter al mogen proeven van wat mooie dagen, maar nu is de lente echt begonnen! Dit betekent ook dat we weer kunnen genieten van heerlijke seizoensgroenten. Daarom delen we een verrukkelijk lente recept: zalmfilet met asperges uit de oven.



We hebben in de winter al mogen proeven van wat mooie dagen, maar nu is de lente echt begonnen! Dit betekent ook dat we weer kunnen genieten van heerlijke seizoensgroenten. Om je een beetje op weg te helpen, delen we graag een verrukkelijk lente recept: zalmfilet met asperges uit de oven.
De lente staat ook wel bekend om dé asperges tijd. Ze zijn heerlijk zacht van smaak en je kunt ze eindeloos combineren. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie met beenham of een frisse salade. Maar wat ook erg lekker is, is de combinatie asperges met zalm. Vooral dit recept:
Benodigdheden (3 personen):
- 600 gram zalmfilet
- 500 gram witte asperges
- 1 sinaasappel
- 1 bosui
- 1 rode ui
- 1 eetlepel dille (vers)
- Gemalen zwarte peper
- 2 theelepels grof zeezout
- 50 gram (gesmolten) boter
Bereiden
- Snijd ter voorbereiding de bosui in dunne ringen, snipper de rode ui en knip de dille fijn.
- Zet de oven aan en verwarm tot 180 graden.
- Pers de sinaasappel fijn en gebruik het sap om de zalmfiltet in te smeren. Laat vervolgens 5 minuten intrekken.
- Rasp de sinaasappel en meng dit met de rode ui, bosui, dille, peper en zeezout.
- Smeer de bodem van de (rechthoekige) ovenschaal in met 4 eetlepels sinaasappelsap in combinatie met 2 eetlepels gesmolten boter.
- Leg de zalm in het midden van de schaal en verdeel het mengsel van kruiden.
- Leg de witte asperges rondom het stuk zalm en schenk de boter wat over is over het geheel.
- Dek de zalm en de asperges af met bakpapier.
- Zet de schaal in het midden van de oven en laat het 25 minuten warm worden.
Je kan de zalm en asperges ook combineren met gekookte krieltjes in schil. Het gerecht is niet alleen superlekker, het is ook nog eens heel erg gezond! Eetsmakelijk!
Meer inspiratie?
Wil je vaker inspiratie op doen voor een lekker recept? Volg Eigenhuis Keukens dan direct op Facebook. Hier delen we geregeld nieuwe recepten, maar ook de nieuwste trends in keukenland.
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 178 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
Na een keukenbrand moesten wij op stel en sprong een keuken bestellen en zijn teruggegaan naar Eigenhuis Keukens omdat we daar 8 jaar geleden ook fijn geslaagd zijn. Gino en zijn collega's hebben er alles aan gedaan om zo snel... Lees meer
Je word goed geholpen duidelijk advies en maken mooie tekeningen zodat je een duidelijk beeld krijgt van de keuken.
Eigenhuis Keukens was gelinked aan ons nieuwbouw project dus het was logisch om daar een kijkje te gaan nemen. Toevallig kregen we ook een referentie van een goede vriend over de service en keukens van Eigenhuis Keukens. Onze adviseur was Timo... Lees meer
Keurige en prima ontvangst goede uitleg betreffende het totale plaatje van de keuken.
Voor een keuken voor ons nieuwbouwappartement zijn we bij Eigenhuis Keukens geweest en daar zeer vakkundig geadviseerd door Lars. Hij luistert goed naar onze wensen, kent zijn producten en te kiezen materialen en geeft veel informatie zonder ons te overvoeren. Het aantal... Lees meer
Wij werden vriendelijk ontvangen en er werd niet alleen geluisterd er werd ook meegedacht. Wij vonden dit een aangename ervaring en zouden het een ieder aanraden om bij Eigenhuis keukens, jouw droomkeuken te kopen.