Een gemakkelijk & lekker recept voor gevulde speculaas

De tijd van lekkernijen is weer in volle gang. Daarom geven wij je het recept van heerlijke gevulde speculaas. En geloof ons, dit wil jij niet missen! Bekijk het recept hier.

Bakken in een Eigenhuis Keuken
Borders
Page divider element

We zitten weer midden in het 'lekkernijenseizoen'. Van pepernoten en kruidnoten tot aan banketstaven en marsepeinpoppen, je hebt het hoogstwaarschijnlijk al voorbij zien komen. En wellicht heb je het al in je winkelmandje gegooid. Of bereid je liever zelf een lekkernij? In dit geval hebben wij goed nieuws! Wij geven je in dit blog namelijk een heerlijk recept voor gevulde speculaas. En geloof ons, hier zeg je absoluut geen 'nee' tegen.

Speculaas deeg | Satink Keukens

Benodigheden

Speculaaskoek

  • 500 gr. bloem
  • 250 gr. roomboter
  • 230 gr. bruine basterdsuiker
  • 20 gr. speculaaskruiden
  • 2 gr. baking soda
  • 50 ml melk
  • 1 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp

Amandelvulling

  • 500 gr. amandelspijs
  • 1 ei
  • 1 tl citroenrasp

Afwerking gevulde speculaas

  • ½ ei
  • Scheutje melk
  • Halve amandelen

Gevulde speculaas recept Eigenhuis Keukens

Hoe te bereiden?

  1. Verwarm de oven, vet de bakvorm in en leg een stuk bakpapier op de ovenplaat.
  2. Klop de roomboter luchtig op en voeg daaraan de bruine basterdsuiker toe. Mix het tot één geheel.
  3. Voeg de melk, citroensap en -rasp aan het geheel toe en meng het tot het mengsel volledig egaal is.
  4. Doe hierna de bloem, speculaaskruiden, baking soda en zout toe aan het mengsel en kneed het tot stevig deeg. (tip: indien je hierover beschikt, meng het geheel dan met een deeghaak)
  5. Maak een grote bal van het deeg, verpak het in plasticfolie en laat het minimaal één uur koelen in de koelkast.
  6. Bereid de amandelspijs zoals het wordt aangegeven. Gebruik je een pakje? Voeg hier dan een ei en wat citroenrasp aan toe.
  7. Verdeel het gekoelde deeg in twee gelijke stukken en rol ze uit tot plakken van zo’n drie millimeter dik.
  8. Verdeel de spijs gelijkmatig over één van de twee plakken en dek deze hierna af met de andere plak.
  9. Maak een mengsel van ½ ei en een scheutje melk en smeer dit over de bovenkant van de speculaas.
  10. Bak de koek in zo’n 50 minuten in het midden van de oven gaar.
  11. Laat de koek hierna een tijdje afkoelen en zorg dat deze hierna luchtdicht wordt bewaard.

Smullen maar!

Meer recepten van Eigenhuis Keukens

Wil je vaker geïnspireerd worden door recepten van Eigenhuis Keukens? Volg ons dan op Facebook! Hier delen wij regelmatig leuke receptjes of nieuwe trends binnen keukenland.

Klanten over Eigenhuis Keukens

Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 181 beoordelingen in de laatste 12 maanden.

Blob element background
Prima.

Vriendelijke mensen die ons adequaat te woord hebben gestaan. Goede uitleg. Nadat later om enige verduidelijking werd gevraagd was dat geen enkel probleem. Er werd zelfs gezegd dat we gerust kunnen bellen als we meer vragen hebben. Kortom, het was goed... Lees meer

Chat bubble icon 10
Frank uit Amersfoort
19-06-2025
Geweldig geholpen en geadviseerd!

Een warm welkom van de dames aan de balie in Houten, vervolgd door een heerlijke cappuccino en rondleiding door de oogverblindende Eigenhuis Keukens vestiging in Houten. We gingen met de adviseur op een fijne open plek zitten en daar werden... Lees meer

Chat bubble icon 10
Jadis uit Houten
19-06-2025
Prima geholpen door Marco van der Hoeven!

Marco heeft uitgebreid de tijd voor ons genomen om de keuken te tekenen. Ook kundig advies en tips!

Chat bubble icon 10
Aba uit Bennekom
17-06-2025
Meer dan prima

Jw wordt vrienslijk geholpen, wordt met je mee gedacht, adviseerd en komt met ideeën, komt afspraken na en biedt nazorg

Chat bubble icon 10
Marco Hermans uit Wateringen
17-06-2025
Warm ontvangst en professionele begeleiding

Voor ons nieuwbouw appartement zijn wij terechtgekomen bij Eigenhuis Keukens in Hoofddorp. Wij zijn hier warm ontvangen met koffie om daarna de showroom door te wandelen. Mooie keukens en genoeg keus. Aansluitend zijn wij met keukenadviseur Ricardo gaan zitten, zodat... Lees meer

Chat bubble icon 10
Carl uit Zandvoort
17-06-2025
alles uit de kast gehaald

Na een keukenbrand moesten wij op stel en sprong een keuken bestellen en zijn teruggegaan naar Eigenhuis Keukens omdat we daar 8 jaar geleden ook fijn geslaagd zijn. Gino en zijn collega's hebben er alles aan gedaan om zo snel... Lees meer

Chat bubble icon 10
Sander en Debby uit Weesp
13-06-2025