Een gemakkelijk & lekker recept voor gevulde speculaas
13 november 2019De tijd van lekkernijen is weer in volle gang. Daarom geven wij je het recept van heerlijke gevulde speculaas. En geloof ons, dit wil jij niet missen! Bekijk het recept hier.



We zitten weer midden in het 'lekkernijenseizoen'. Van pepernoten en kruidnoten tot aan banketstaven en marsepeinpoppen, je hebt het hoogstwaarschijnlijk al voorbij zien komen. En wellicht heb je het al in je winkelmandje gegooid. Of bereid je liever zelf een lekkernij? In dit geval hebben wij goed nieuws! Wij geven je in dit blog namelijk een heerlijk recept voor gevulde speculaas. En geloof ons, hier zeg je absoluut geen 'nee' tegen.
Benodigheden
Speculaaskoek
- 500 gr. bloem
- 250 gr. roomboter
- 230 gr. bruine basterdsuiker
- 20 gr. speculaaskruiden
- 2 gr. baking soda
- 50 ml melk
- 1 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
Amandelvulling
- 500 gr. amandelspijs
- 1 ei
- 1 tl citroenrasp
Afwerking gevulde speculaas
- ½ ei
- Scheutje melk
- Halve amandelen
Hoe te bereiden?
- Verwarm de oven, vet de bakvorm in en leg een stuk bakpapier op de ovenplaat.
- Klop de roomboter luchtig op en voeg daaraan de bruine basterdsuiker toe. Mix het tot één geheel.
- Voeg de melk, citroensap en -rasp aan het geheel toe en meng het tot het mengsel volledig egaal is.
- Doe hierna de bloem, speculaaskruiden, baking soda en zout toe aan het mengsel en kneed het tot stevig deeg. (tip: indien je hierover beschikt, meng het geheel dan met een deeghaak)
- Maak een grote bal van het deeg, verpak het in plasticfolie en laat het minimaal één uur koelen in de koelkast.
- Bereid de amandelspijs zoals het wordt aangegeven. Gebruik je een pakje? Voeg hier dan een ei en wat citroenrasp aan toe.
- Verdeel het gekoelde deeg in twee gelijke stukken en rol ze uit tot plakken van zo’n drie millimeter dik.
- Verdeel de spijs gelijkmatig over één van de twee plakken en dek deze hierna af met de andere plak.
- Maak een mengsel van ½ ei en een scheutje melk en smeer dit over de bovenkant van de speculaas.
- Bak de koek in zo’n 50 minuten in het midden van de oven gaar.
- Laat de koek hierna een tijdje afkoelen en zorg dat deze hierna luchtdicht wordt bewaard.
Smullen maar!
Meer recepten van Eigenhuis Keukens
Wil je vaker geïnspireerd worden door recepten van Eigenhuis Keukens? Volg ons dan op Facebook! Hier delen wij regelmatig leuke receptjes of nieuwe trends binnen keukenland.
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 174 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
We zijn super goed geholpen bij Eigenhuis Keukens. We hebben meerdere gesprekken gehad met Nick en hij nam echt de tijd voor ons. Hij gaf uitgebreid en helder advies, vooral over de keuze van materialen voor de kasten en het... Lees meer
Voor onze nieuwbouwwoning in Muntendam gingen we op zoek naar een keuken die écht bij ons past. We kwamen terecht bij Eigenhuis Keukens in Groningen, waar we een heel prettig gesprek hadden met Erik. Al snel voelden we een klik:... Lees meer
Op aanraden van vrienden een afspraak gemaakt met Nick van EigenHuis Keukens in Capelle aan den IJssel – en daar hebben we absoluut geen spijt van! Vanaf het eerste moment voelden we ons op ons gemak. Nick is professioneel, denkt écht... Lees meer
Vriendelijke mensen die ons adequaat te woord hebben gestaan. Goede uitleg. Nadat later om enige verduidelijking werd gevraagd was dat geen enkel probleem. Er werd zelfs gezegd dat we gerust kunnen bellen als we meer vragen hebben. Kortom, het was goed... Lees meer
Een warm welkom van de dames aan de balie in Houten, vervolgd door een heerlijke cappuccino en rondleiding door de oogverblindende Eigenhuis Keukens vestiging in Houten. We gingen met de adviseur op een fijne open plek zitten en daar werden... Lees meer