Een gemakkelijk & lekker recept voor gevulde speculaas

De tijd van lekkernijen is weer in volle gang. Daarom geven wij je het recept van heerlijke gevulde speculaas. En geloof ons, dit wil jij niet missen! Bekijk het recept hier.

Bakken in een Eigenhuis Keuken
Borders
Page divider element

We zitten weer midden in het 'lekkernijenseizoen'. Van pepernoten en kruidnoten tot aan banketstaven en marsepeinpoppen, je hebt het hoogstwaarschijnlijk al voorbij zien komen. En wellicht heb je het al in je winkelmandje gegooid. Of bereid je liever zelf een lekkernij? In dit geval hebben wij goed nieuws! Wij geven je in dit blog namelijk een heerlijk recept voor gevulde speculaas. En geloof ons, hier zeg je absoluut geen 'nee' tegen.

Speculaas deeg | Satink Keukens

Benodigheden

Speculaaskoek

  • 500 gr. bloem
  • 250 gr. roomboter
  • 230 gr. bruine basterdsuiker
  • 20 gr. speculaaskruiden
  • 2 gr. baking soda
  • 50 ml melk
  • 1 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp

Amandelvulling

  • 500 gr. amandelspijs
  • 1 ei
  • 1 tl citroenrasp

Afwerking gevulde speculaas

  • ½ ei
  • Scheutje melk
  • Halve amandelen

Gevulde speculaas recept Eigenhuis Keukens

Hoe te bereiden?

  1. Verwarm de oven, vet de bakvorm in en leg een stuk bakpapier op de ovenplaat.
  2. Klop de roomboter luchtig op en voeg daaraan de bruine basterdsuiker toe. Mix het tot één geheel.
  3. Voeg de melk, citroensap en -rasp aan het geheel toe en meng het tot het mengsel volledig egaal is.
  4. Doe hierna de bloem, speculaaskruiden, baking soda en zout toe aan het mengsel en kneed het tot stevig deeg. (tip: indien je hierover beschikt, meng het geheel dan met een deeghaak)
  5. Maak een grote bal van het deeg, verpak het in plasticfolie en laat het minimaal één uur koelen in de koelkast.
  6. Bereid de amandelspijs zoals het wordt aangegeven. Gebruik je een pakje? Voeg hier dan een ei en wat citroenrasp aan toe.
  7. Verdeel het gekoelde deeg in twee gelijke stukken en rol ze uit tot plakken van zo’n drie millimeter dik.
  8. Verdeel de spijs gelijkmatig over één van de twee plakken en dek deze hierna af met de andere plak.
  9. Maak een mengsel van ½ ei en een scheutje melk en smeer dit over de bovenkant van de speculaas.
  10. Bak de koek in zo’n 50 minuten in het midden van de oven gaar.
  11. Laat de koek hierna een tijdje afkoelen en zorg dat deze hierna luchtdicht wordt bewaard.

Smullen maar!

Meer recepten van Eigenhuis Keukens

Wil je vaker geïnspireerd worden door recepten van Eigenhuis Keukens? Volg ons dan op Facebook! Hier delen wij regelmatig leuke receptjes of nieuwe trends binnen keukenland.

Klanten over Eigenhuis Keukens

Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 178 beoordelingen in de laatste 12 maanden.

Blob element background
alles uit de kast gehaald

Na een keukenbrand moesten wij op stel en sprong een keuken bestellen en zijn teruggegaan naar Eigenhuis Keukens omdat we daar 8 jaar geleden ook fijn geslaagd zijn. Gino en zijn collega's hebben er alles aan gedaan om zo snel... Lees meer

Chat bubble icon 10
Sander en Debby uit Weesp
13-06-2025
Klantvriendelijk en nemen de tijd

Je word goed geholpen duidelijk advies en maken mooie tekeningen zodat je een duidelijk beeld krijgt van de keuken.

Chat bubble icon 10
Carla uit Capelle aan den IJssel
13-06-2025
Perfect

Eigenhuis Keukens was gelinked aan ons nieuwbouw project dus het was logisch om daar een kijkje te gaan nemen. Toevallig kregen we ook een referentie van een goede vriend over de service en keukens van Eigenhuis Keukens. Onze adviseur was Timo... Lees meer

Chat bubble icon 10
Ronald uit Maarssen
10-06-2025
In 1 woord geweldig.

Keurige en prima ontvangst goede uitleg betreffende het totale plaatje van de keuken.

Chat bubble icon 10
J Hagendijk. uit Nieuwerkerk a/d IJssel.
05-06-2025
Alle vertrouwen in Eigenhuis Keukens

Voor een keuken voor ons nieuwbouwappartement zijn we bij Eigenhuis Keukens geweest en daar zeer vakkundig geadviseerd door Lars. Hij luistert goed naar onze wensen, kent zijn producten en te kiezen materialen en geeft veel informatie zonder ons te overvoeren. Het aantal... Lees meer

Chat bubble icon 10
Jos uit Leusden
05-06-2025
Uitstekend!

Wij werden vriendelijk ontvangen en er werd niet alleen geluisterd er werd ook meegedacht. Wij vonden dit een aangename ervaring en zouden het een ieder aanraden om bij Eigenhuis keukens, jouw droomkeuken te kopen.

Chat bubble icon 10
Morayno uit AMSTERDAM
04-06-2025