Een gemakkelijk & lekker recept voor gevulde speculaas
13 november 2019De tijd van lekkernijen is weer in volle gang. Daarom geven wij je het recept van heerlijke gevulde speculaas. En geloof ons, dit wil jij niet missen! Bekijk het recept hier.



We zitten weer midden in het 'lekkernijenseizoen'. Van pepernoten en kruidnoten tot aan banketstaven en marsepeinpoppen, je hebt het hoogstwaarschijnlijk al voorbij zien komen. En wellicht heb je het al in je winkelmandje gegooid. Of bereid je liever zelf een lekkernij? In dit geval hebben wij goed nieuws! Wij geven je in dit blog namelijk een heerlijk recept voor gevulde speculaas. En geloof ons, hier zeg je absoluut geen 'nee' tegen.
Benodigheden
Speculaaskoek
- 500 gr. bloem
- 250 gr. roomboter
- 230 gr. bruine basterdsuiker
- 20 gr. speculaaskruiden
- 2 gr. baking soda
- 50 ml melk
- 1 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
Amandelvulling
- 500 gr. amandelspijs
- 1 ei
- 1 tl citroenrasp
Afwerking gevulde speculaas
- ½ ei
- Scheutje melk
- Halve amandelen
Hoe te bereiden?
- Verwarm de oven, vet de bakvorm in en leg een stuk bakpapier op de ovenplaat.
- Klop de roomboter luchtig op en voeg daaraan de bruine basterdsuiker toe. Mix het tot één geheel.
- Voeg de melk, citroensap en -rasp aan het geheel toe en meng het tot het mengsel volledig egaal is.
- Doe hierna de bloem, speculaaskruiden, baking soda en zout toe aan het mengsel en kneed het tot stevig deeg. (tip: indien je hierover beschikt, meng het geheel dan met een deeghaak)
- Maak een grote bal van het deeg, verpak het in plasticfolie en laat het minimaal één uur koelen in de koelkast.
- Bereid de amandelspijs zoals het wordt aangegeven. Gebruik je een pakje? Voeg hier dan een ei en wat citroenrasp aan toe.
- Verdeel het gekoelde deeg in twee gelijke stukken en rol ze uit tot plakken van zo’n drie millimeter dik.
- Verdeel de spijs gelijkmatig over één van de twee plakken en dek deze hierna af met de andere plak.
- Maak een mengsel van ½ ei en een scheutje melk en smeer dit over de bovenkant van de speculaas.
- Bak de koek in zo’n 50 minuten in het midden van de oven gaar.
- Laat de koek hierna een tijdje afkoelen en zorg dat deze hierna luchtdicht wordt bewaard.
Smullen maar!
Meer recepten van Eigenhuis Keukens
Wil je vaker geïnspireerd worden door recepten van Eigenhuis Keukens? Volg ons dan op Facebook! Hier delen wij regelmatig leuke receptjes of nieuwe trends binnen keukenland.
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 171 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
Dit is de tweede keer dat wij een keuken hebben aangeschaft bij eigenhuis keukens. De eerste keer was de ontvangst goed. De tweede keer was de ervaring nog beter. Vakkundige adviezen. Wij zijn heel blij met deze keuken tegen goede prijs. Ook is men... Lees meer
Vanaf het eerste gesprek heeft Adviseur N. Legierse ons uitstekend begeleid bij het samenstellen van onze keuken. Van het kiezen van de juiste materialen tot het selecteren van de apparaten – overal dacht hij actief in mee. Wat ons direct opviel,... Lees meer
Onzo droom keuken is door Wilco werkelijkheid geworden! Wij zijn super blij.
Aangename zetting , goed luisteren naar de wensen van de klant en vervolgens adviseren , na eerste intake tweede afspraak gemaakt en alles door genomen en waar nodig aangevuld , uiteindelijk met een voorstel visueel en in kosten gekomen ,... Lees meer
Goed advies, er wordt meegedacht en een prettig contact. Veel keuze
Na meerdere keukenzaken te hebben bezocht, kwamen we bij eigenhuiskeukens in Groningen . In eerste instantie om even rond te kijken dus zonder afspraak. Werden vriendelijk ontvangen en een praatje gemaakt met Gert. Met Gert zijn proffesionele hulp en het... Lees meer