3 heerlijke kerstrecepten uit de oven
12 december 2018Het is weer bijna Kerst! Dit betekent dat we ons weer mogen uitsloven in de keuken. Je wilt met een verrassend diner op de plank komen. Daarom geven we je ter inspiratie drie overheerlijke kerstrecepten uit de oven.
Het is weer bijna kerst en dit betekent dat we ons weer mogen uitsloven in de keuken! Wil je een keer niet gourmetten of fonduen, maar wel met een verrassend diner op de plank komen waarvan jij en je familieleden nou écht gaan smullen? Ter inspiratie geven we je drie overheerlijke kerstrecepten uit de oven, die overigens zeer gemakkelijk te bereiden zijn. Want laten we eerlijk zijn, we bereiden het liefst een makkelijk recept waarmee je de familie van uren werk in de keuken kan overtuigen. Hier helpen wij je uiteraard graag bij!
Voorgerecht: peer met geitenkaas
Het uitgebreide diner, kun je het best beginnen met een luchtig voorgerecht. Om hiermee wel in de kerstsfeer te blijven is dit recept echt dé aanrader!
Dit heb je nodig:
- 4 middelgrote rijpe conference peren
- 125 gram geitenkaas
- 8 halve walnoten
- 2 eetlepels honing
- citroensap
- snufje tijm
- zwarte peper
Bereiden:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Halveer de peren en verwijder het klokhuis en de pitjes.
- Smeer de snijzijde met citroensap zodat de peren niet verkleuren.
- Vul de peren met geitenkaas en leg ze hierna op de ovenschaal.
- Druppel de peren met honing en kruimel de walnoten over het geheel.
- Bestrooi de peren met een snufje zwarte peper.
- Laat ze circa 12 minuten in de oven warm worden.
Hoofdgerecht: kip met cranberry
Niet van kalkoen, maar van kip krijgen we dit jaar echte kerstgevoelens. Met dit heerlijke recept verbluf je je familie met je kookkunsten.
Dit heb je nodig:
- 4 kippendijen
- 1 sinaasappel
- 15 gram cranberry's
Marinade:
- 2 teentjes knoflook
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 gram rozemarijn
- 15 gram cranberry’s
- 2 eetlepels honing
- 2 gram oregano
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Rasp de schil van de sinaasappel en gebruik de helft van het sap voor de marinade.
- Doe alle ingrediënten voor de marinade in een hakmolen of keukenmachine.
- Leg de kip in een ovenschaal en verdeel de marinade eroverheen.
- Laat de kip ten minste 30 minuten marineren.
- Snijd het overige deel van de sinaasappel in stukken en voeg dit samen met de overige
cranberry’s toe aan de ovenschaal. - Bak de kip gaar in 30 minuten.
- Schep de marinade tussendoor een aantal keer over de kip heen. Zo trekt de smaak er
goed in.
Nagerecht: ananas ster dessert met kokos
Na zulke heerlijke recepten, kan een nagerecht natuurlijk niet uitblijven. Bovendien wil je dit recept niet missen bij het kerstdiner.
Dit heb je nodig:
- 270 gr ananas uit blik (8 schijven)
- 8 vellen bladerdeeg (diepvries)
- 4 eetlepels Abrikozenjam
- 1 ei
- 8 bollen ijs
- geraspte kokos
Bereiden:
- Ontdooi de vellen bladerdeeg en leg deze op een bakplaat (met bakpapier).
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Verdeel een halve eetlepel abrikozenjam in het midden van het deeg.
- Leg een drooggedepte ananasschijf op het deeg.
- Snijd de vier hoeken van het deeg in tot de ananasschijf.
- Vouw telkens één punt naar binnen en druk deze goed aan.
- Klop het ei en smeer dit over de bladerdeegsterren.
- Bak de sterren ongeveer 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Serveer het dessert met geraspte kokos en een bol vanille ijs.
Gemakkelijk, snel en superlekker! Dat is toch wat we allemaal willen tijdens kerst? Met dit 3-gangendiner ben je verzekerd van een geslaagde feestavond met je familie!
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 158 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
Ik werd hartelijk welkom geheten door Frank van der Berg. Ik heb hem mijn ideeën uitgelegd en in zeer korte tijd bleek Frank een verkoper te zijn die heel erg met mij mee dacht. Veel van die ideeën sloten naadloos aan bij die van mij. Binnen nog geen 2 uur konden we elkaar de hand schudden en het contract ondertekenen. Daarnaast is Frank ook geen verkoper in de zin van opdringen. Hij is pas echt tevreden als de klant ook tevreden de deur uit gaat. Nogmaals dank Frank ik kan niet wachten tot de, mede door jou, uitgezochte keuken geplaatst wordt.
Uitstekende service, klantgericht, meedenkend, vriendelijk personeel.
wij zijn blanco binnen gekomen bij Eigen Huis Keukens en werden door Cathelyn van Doorn begeleid in onze zoektocht. Haar jarenlange ervaring en inzicht in de keuken business werd direct duidelijk en heeft heeft geresulteerd in een voor ons ideale keuken. al met al een zeer fijne ervaring en absoluut een aanrader voor mensen die een op het lijf geschreven keuken willen realiseren
Wij zijn erg tevreden over het aankooptraject en hebben daarom veel vertrouwen dat de oplevering ook goed zal gaan verlopen. Dat zal pas over twee jaar plaatsvinden, maar ons vertrouwen is gebaseerd op de uiterst vriendelijke, geduldige en vakkundige begeleiding door Lars zoals wij deze tot nu toe hebben ervaren. Daarnaast willen wij tevens de vriendelijke en hartelijke ontvangst door de dames in de showroom en aan de balie niet onvermeld laten.
Je wordt heel netjes en vakkundig geholpen ,en ze denken ook met je mee wat goed voor je is ik ben heel blij dat ik daar ben geweest
Wilco van Eigenhuis Keukens Capelle luistert goed naar je wensen, geeft zijn oprechte mening met een professioneel advies en dit leid tot een keuken ontwerp naar keuze van de klant. Ik ben zeer tevreden! Dank je!