Een gemakkelijk & lekker recept voor gevulde speculaas
13 november 2019De tijd van lekkernijen is weer in volle gang. Daarom geven wij je het recept van heerlijke gevulde speculaas. En geloof ons, dit wil jij niet missen! Bekijk het recept hier.



We zitten weer midden in het 'lekkernijenseizoen'. Van pepernoten en kruidnoten tot aan banketstaven en marsepeinpoppen, je hebt het hoogstwaarschijnlijk al voorbij zien komen. En wellicht heb je het al in je winkelmandje gegooid. Of bereid je liever zelf een lekkernij? In dit geval hebben wij goed nieuws! Wij geven je in dit blog namelijk een heerlijk recept voor gevulde speculaas. En geloof ons, hier zeg je absoluut geen 'nee' tegen.
Benodigheden
Speculaaskoek
- 500 gr. bloem
- 250 gr. roomboter
- 230 gr. bruine basterdsuiker
- 20 gr. speculaaskruiden
- 2 gr. baking soda
- 50 ml melk
- 1 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
Amandelvulling
- 500 gr. amandelspijs
- 1 ei
- 1 tl citroenrasp
Afwerking gevulde speculaas
- ½ ei
- Scheutje melk
- Halve amandelen
Hoe te bereiden?
- Verwarm de oven, vet de bakvorm in en leg een stuk bakpapier op de ovenplaat.
- Klop de roomboter luchtig op en voeg daaraan de bruine basterdsuiker toe. Mix het tot één geheel.
- Voeg de melk, citroensap en -rasp aan het geheel toe en meng het tot het mengsel volledig egaal is.
- Doe hierna de bloem, speculaaskruiden, baking soda en zout toe aan het mengsel en kneed het tot stevig deeg. (tip: indien je hierover beschikt, meng het geheel dan met een deeghaak)
- Maak een grote bal van het deeg, verpak het in plasticfolie en laat het minimaal één uur koelen in de koelkast.
- Bereid de amandelspijs zoals het wordt aangegeven. Gebruik je een pakje? Voeg hier dan een ei en wat citroenrasp aan toe.
- Verdeel het gekoelde deeg in twee gelijke stukken en rol ze uit tot plakken van zo’n drie millimeter dik.
- Verdeel de spijs gelijkmatig over één van de twee plakken en dek deze hierna af met de andere plak.
- Maak een mengsel van ½ ei en een scheutje melk en smeer dit over de bovenkant van de speculaas.
- Bak de koek in zo’n 50 minuten in het midden van de oven gaar.
- Laat de koek hierna een tijdje afkoelen en zorg dat deze hierna luchtdicht wordt bewaard.
Smullen maar!
Meer recepten van Eigenhuis Keukens
Wil je vaker geïnspireerd worden door recepten van Eigenhuis Keukens? Volg ons dan op Facebook! Hier delen wij regelmatig leuke receptjes of nieuwe trends binnen keukenland.
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 180 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
Keurige en prima ontvangst goede uitleg betreffende het totale plaatje van de keuken.
Voor een keuken voor ons nieuwbouwappartement zijn we bij Eigenhuis Keukens geweest en daar zeer vakkundig geadviseerd door Lars. Hij luistert goed naar onze wensen, kent zijn producten en te kiezen materialen en geeft veel informatie zonder ons te overvoeren. Het aantal... Lees meer
Wij werden vriendelijk ontvangen en er werd niet alleen geluisterd er werd ook meegedacht. Wij vonden dit een aangename ervaring en zouden het een ieder aanraden om bij Eigenhuis keukens, jouw droomkeuken te kopen.
Bij een gezellig kopje koffie alle mogelijkheden besproken. Geen moeite was teveel.
Vriendelijk, vrolijk, beleefd,meedenkend,aardig
We zijn zeer prettig geholpen bij het uitzoeken van onze nieuwe keuken door Waldo Eigenhuis keukens te Hoofddorp. Vanaf de start tot eind dacht hij mee, stond hij open voor onze ideeen, en hielp ons aan de keuken waarvan we... Lees meer