Kerst borrelhapje: kerstboom van bladerdeeg

Een kerstboom van bladerdeeg met pesto en kaas: lekker, eenvoudig om te maken én leuk om op tafel te zetten! Bekijk het recept hier.

Kerstboom van bladerdeeg | Eigenhuis Keukens
Borders
Page divider element

Wil je graag een lekker hartig hapje maken voor bij de borrel met kerst? Wat dacht je van een kerstboom van bladerdeeg met pesto en kaas?! Dit borrelhapje is niet alleen enorm lekker en eenvoudig om te maken, het ziet er ook nog eens leuk uit op tafel! Bovendien is dit recept erg leuk en gemakkelijk om te maken met kinderen.

Wat heb je nodig voor 1 grote kerstboom?

  • 200 gram Emmentaler kaas of Parmezaanse kaas
  • 100 gram rode of groene pesto
  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • Takjes rozemarijn
  • Verse peper
  • 1 ei

Bladerdeeg kerstboom | Eigenhuis Keukens

Hoe maak je de kerstboom?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de bladerdeeg rollen helemaal uit en leg naast elkaar op de bakplaat met bakpapier. Snijd vervolgens uit beide plakken bladerdeeg een even grote driehoek met stam van de kerstboom. Bewaar het overgebleven gedeelte.
  2. Smeer één plak bladerdeeg in met pesto en strooi hier de geraspte kaas en wat peper overheen. Leg vervolgens de andere plak bladerdeeg er bovenop en gebruik een vork om de randjes van het bladerdeeg aan elkaar te drukken.
  3. Snijd reepjes in de kerstboom tot net niet aan het midden en draai vervolgens alle reepjes om, zodat deze een soort ‘swirl’ krijgt. Van het overgebleven bladerdeeg kun je, op dezelfde manier als bij de kerstboom, een mooie ster voor bovenaan de boom maken.
  4. Gebruik tot slot de dooier van het ei om hiermee de kerstboom te bestrijken. Zet de bladerdeeg kerstboom maximaal 20 minuten in de oven, totdat deze er bruin en krokant uitziet. Maak de boom helemaal af door er wat takjes rozemarijn op te leggen en de kerstboom is klaar om geserveerd te worden!

Tip: wil je liever een zoet hapje op tafel toveren? Je kunt alle ingrediënten die je op het bladerdeeg smeert ook vervangen voor bijvoorbeeld nutella of speculoos. Zo heb je een heerlijke chocolade of speculaas kerstboom, die bovendien binnen no-time klaar is!

Kerstboom van bladerdeeg met pesto en kaas | Eigenhuis Keukens

Meer keuken inspiratie bij Eigenhuis Keukens

Vind je het leuk om vaker lekkere recepten te ontvangen? Of wil je graag inspiratie opdoen voor jouw nieuwe keuken? Volg ons dan op Facebook en/of Instagram! Hier delen we namelijk geregeld lekkere recepten, informatie over de laatste keukentrends en voorzien we je graag van keuken inspiratie.

Klanten over Eigenhuis Keukens

Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 170 beoordelingen in de laatste 12 maanden.

Blob element background
Uitstekend

Vanaf het eerste gesprek heeft Adviseur N. Legierse ons uitstekend begeleid bij het samenstellen van onze keuken. Van het kiezen van de juiste materialen tot het selecteren van de apparaten – overal dacht hij actief in mee. Wat ons direct opviel,... Lees meer

Chat bubble icon 10
S uit Rotterdam
24-04-2025
Top!

Onzo droom keuken is door Wilco werkelijkheid geworden! Wij zijn super blij.

Chat bubble icon 10
Macey uit Rotterdam
24-04-2025
Goed luisteren naar de klant

Aangename zetting , goed luisteren naar de wensen van de klant en vervolgens adviseren , na eerste intake tweede afspraak gemaakt en alles door genomen en waar nodig aangevuld , uiteindelijk met een voorstel visueel en in kosten gekomen ,... Lees meer

Chat bubble icon 10
Sjaak uit Moordrecht
21-04-2025
Super

Goed advies, er wordt meegedacht en een prettig contact. Veel keuze

Chat bubble icon 10
Anneke uit Westzaan
19-04-2025
Vriendelijk, Professioneel en meedenkend.

Na meerdere keukenzaken te hebben bezocht, kwamen we bij eigenhuiskeukens in Groningen . In eerste instantie om even rond te kijken dus zonder afspraak. Werden vriendelijk ontvangen en een praatje gemaakt met Gert. Met Gert zijn proffesionele hulp en het... Lees meer

Chat bubble icon 10
Peter en Johanna uit Winschoten
18-04-2025
Many choices with professional handling

Our experince with Marco was very professional. He totally understands and does recommendations according our taste very effective and efficiently. Eigenhuis is not cheap but it's worth for this professional and customer friendly service.

Chat bubble icon 10
Erhan Tetik uit UTRECHT
11-04-2025