Kerst borrelhapje: kerstboom van bladerdeeg
16 december 2021Een kerstboom van bladerdeeg met pesto en kaas: lekker, eenvoudig om te maken én leuk om op tafel te zetten! Bekijk het recept hier.



Wil je graag een lekker hartig hapje maken voor bij de borrel met kerst? Wat dacht je van een kerstboom van bladerdeeg met pesto en kaas?! Dit borrelhapje is niet alleen enorm lekker en eenvoudig om te maken, het ziet er ook nog eens leuk uit op tafel! Bovendien is dit recept erg leuk en gemakkelijk om te maken met kinderen.
Wat heb je nodig voor 1 grote kerstboom?
- 200 gram Emmentaler kaas of Parmezaanse kaas
- 100 gram rode of groene pesto
- 2 rollen vers bladerdeeg
- Takjes rozemarijn
- Verse peper
- 1 ei
Hoe maak je de kerstboom?
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de bladerdeeg rollen helemaal uit en leg naast elkaar op de bakplaat met bakpapier. Snijd vervolgens uit beide plakken bladerdeeg een even grote driehoek met stam van de kerstboom. Bewaar het overgebleven gedeelte.
- Smeer één plak bladerdeeg in met pesto en strooi hier de geraspte kaas en wat peper overheen. Leg vervolgens de andere plak bladerdeeg er bovenop en gebruik een vork om de randjes van het bladerdeeg aan elkaar te drukken.
- Snijd reepjes in de kerstboom tot net niet aan het midden en draai vervolgens alle reepjes om, zodat deze een soort ‘swirl’ krijgt. Van het overgebleven bladerdeeg kun je, op dezelfde manier als bij de kerstboom, een mooie ster voor bovenaan de boom maken.
- Gebruik tot slot de dooier van het ei om hiermee de kerstboom te bestrijken. Zet de bladerdeeg kerstboom maximaal 20 minuten in de oven, totdat deze er bruin en krokant uitziet. Maak de boom helemaal af door er wat takjes rozemarijn op te leggen en de kerstboom is klaar om geserveerd te worden!
Tip: wil je liever een zoet hapje op tafel toveren? Je kunt alle ingrediënten die je op het bladerdeeg smeert ook vervangen voor bijvoorbeeld nutella of speculoos. Zo heb je een heerlijke chocolade of speculaas kerstboom, die bovendien binnen no-time klaar is!
Meer keuken inspiratie bij Eigenhuis Keukens
Vind je het leuk om vaker lekkere recepten te ontvangen? Of wil je graag inspiratie opdoen voor jouw nieuwe keuken? Volg ons dan op Facebook en/of Instagram! Hier delen we namelijk geregeld lekkere recepten, informatie over de laatste keukentrends en voorzien we je graag van keuken inspiratie.
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 173 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
Wij zijn 2 maal in de winkel geweest en beide keren zeer fijn geholpen. Geen enkele vraag bleef onbeantwoord en zoemen zeer goed in op de wensen van de klant. Men denkt mee, geeft de juiste adviezen en weet dit prima binnen... Lees meer
We zijn vriendelijk en goed geholpen door Corné bij Eigenhuis Keukens (Houten). Wat wij prettig vonden was dat we eerst zelf rustig konden rondkijken om op ideeën te komen. Daarna werd Corné onze keuken adviseur. Vervolgens hebben we veel informatie... Lees meer
Zeer goede ervaring met Eigenhuis Keukens. We hebben vele jaren terug een keuken laten monteren door Eigenhuis Keukens (die is nog steeds top op orde!) en nu weer teruggekomen voor een nieuwbouw project. Eigenhuis Keukens (Timo Koning/filiaal Houten) raadt geen... Lees meer
Mooie showroom om inspiratie op te doen. Daarna een goed en kundig advies gesprek. Wij zijn erg tevreden, maar dat wisten we al want de vorige keuken hebben we hier ook gekocht.
Ik heb al heel wat keukens gekocht maar bij Eigenhuis Keukens was het toch de beste ervaring ooit!! Zeer prettig geholpen door Timo Koning in Houten. Van tevoren had ik al wel wat in m’n hoofd zitten maar Timo dacht slim... Lees meer
Fijne gesprek met ervaren persoon en zonder drang to the point.